Japanese Paper Import KAMIYA
Adress: Olsbjärsvägen 64,
SE-43292 Varberg, Sweden
Telefon: +46(0)340-827 03
Mobil: +46(0)733-99 72 60
Email: info@japanesepaperimport.com
Vårt japanska washi-papper kommer från företaget Kuramae i Osaka, Japan.

Det japanska ordet washi kommer frn wa, som betyder japansk, och shi som betyder papper. Washi är ett traditionellt papper tillverkat av långa innerfibrer från tre inhemska växter, kozo, mitsumata och gampi.

Yuzen-sai Miyazaki, en berömd japansk konstnär, skapade trycktekniken p 1700-talet som senare kallades Yuzensome (även Yuzenzome) på Kimono. Trycktekniken för Yuzenpapper är densamma som för Yuzensome. Yuzenpapper bleks inte eftersom det är råpigment. Man använder sig av samma teknik som vid handtryck.

Washi som används till Yuzenpapper skrynklar inte efter det har klistrats fast på lådor och bokomslag eller när det används som inredningsdekorationer.

Färgtillverkning för hand:
1.Varje färg trycks för sig, som vid screentryck.
2. Speciellt utvalda vita handgjorda eller delvis maskintillverkade japanska Washipapper används till Yuzenpapper. Washipapper är speciellt lämpligt på grund av sin kvalitet.
3.De olika färgpigmenten blandas för att skapa de lämpliga färgerna som krävs till mönstret.

Tillverkningsprocessen:
1. Den första mönsterfärgen appliceras p Washipapper och pigmentet stryks ut exakt, med hjälp av en rakel.
2. Varje färg stryks ut i en viss ordning fr att skapa det exakta mönstret. Varje färg måste torka innan nästa stryks på. Torktiden påverkas av fuktigheten och klimatet vid tryckningen.

All färgtillverkning och tryckning görs av erfarna hantverkare.